duminică, 7 decembrie 2008

Aperitive de Craciun

Melci din aluat cu branza si ardei

Ingrediente:
300g faina, 120g branza vaci, 2 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, jumatate plic praf de copt - pentru aluat. 150g branza vaci, 4 linguri smantana, sare, frunze patrunjel, 50g masline, 1 ardei gras - pentru umplutura.

Preparare:
Se amesteca branza de vaci cu 1 ou, lapte, ulei, se adauga faina, praf de copt si se framanta bine. Pentru umputura: Se taie ardeiul si maslinele cubulete si se amesteca cu branza , 2 linguri smantana, sare, verdeata tocata. Se intinde aluatul intr-o foaie peste care se pune umplutura. Se bate spuma albusul oului ramas, se unge cu albus marginile foii si se ruleaza.Se apasa marginile ca sa nu se desfaca si se taie rulada felii de 2 cm grosime. Se aseaza melcisorii cu partea taiata in sus in tava unsa. Se amesteca galbenusul si smantana ramase, se toarna peste melcisori in tava si se da la cuptor 20 de minute.




RULADA CU SUNCA


Ingrediente:
200g sunca presata, 100g cascaval, 4 oua, 2 linguri faina, 1 lingura unt, 3 linguri smantana

Preparare:
Se freaca untul cu galbenusurile cu putina sare, apoi se adauga faina, albusurile batute spuma si sen toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace foaia 15 minute. Pentru umplutura se taie bucatele sunca,cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu 2 linguri smantana. Foaia coapta se pune pe un prosop umed,se pune umplutura si se ruleaza. Se unge rulada cu smantana ramasa amestecata cu 1 lingura cascaval si se mai coace 5 minute.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template