joi, 4 decembrie 2008

Superstitii de Anul Nou

Unele supersititii au legatura cu activitatile zilnice de pe parcursul anului urmator, altele - cu alungarea asa ziselor spirite malefice sau cu atragerea norocului. Iata care sunt cele mai frecvente astfel de credinte.

Sarutul de la miezul noptii marcheaza nu numai sentimentele care ne leaga de persoanele respective, ci si modul in care vor evolua relatiile noastre cu oamenii in cauza in timpul anului care tocmai incepe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpana dintre ani, persoana iubita sa fie langa tine.

Bani in buzunare. Este bine ca noul an sa te gaseasca avand ceva bani in buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu conteaza, e vorba doar de idee, asa incat cateva monede sunt suficiente.

In masura in care acest lucru este posibil, incearca sa-ti achiti toate datoriile pana la miezul noptii. Cel putin asa este superstitia, care in mod evident nu tine cont de eventualele rate la banca, iar pe acestea sa nu le luam totusi in calcul...

O superstitie derivata din cea anterioara spune sa nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare si datorii tot anul.

Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa miezul noptii va influenta ceea ce ti se intampla in noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi sa intre un barbat inalt, brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), iar daca acest oaspete aduce cu sine o crenguta de vasc, paine si sare, sunt toate sansele ca noul an sa fie cel mai bun din viata ta de pana acum. Deci, daca esti determinata sa tii cont de aceasta superstitie, nu lasa nici o femeie sa fie prima persoana care intra in locuinta ta la inceputul anului. Si, ca sa fim realisti, sansele ca primul oaspete sa corespunda "semnalmentelor" sunt minime, deci poti discuta cu un amic de-al tau sa joace acest rol. Conditiile fiind, evident, cele mentionate...

Pe 1 ianuarie nu arunca nimic din casa, nici macar gunoiul. Dimpotriva, este de dorit sa primesti un cadou pe 1 ianuarie, oricat de mic si nesemnificativ ar fi acesta.

Tot pe 1 ianuarie, asigura-te ca faci ceva, oricat de putin, care sa aiba legatura cu serviciul. In felul acesta, vei avea spor la munca si succese tot anul. Dar atentie - nu te angaja sa muncesti de-a binelea, pentru ca efectul va fi exact opus!

Una dintre superstitiile larg raspandite in Statele Unite ale Americii este ca pe 1 ianuarie ar trebui sa mananci mazare, pentru ca aduce noroc atat in viata personala, cat si cea profesionala.

La miezul noptii, austriecii tin in mana un purcelus (materialul si dimensiunile acestuia sunt variabile, de la unii foarte mici de sticla, pana la jucarii de plus considerabile). In perioada dintre Craciun si Anul Nou, in toata Austria se gasesc de cumparat astfel de jucarii, considerate a fi adevarate talismane.

Nu face curatenie in casa pe 31 decembrie, pentru ca un membru al familiei va muri in anul urmator ("se va curata", cum se spune). Singurele obiecte pe care le poti spala fara ca acest lucru sa aiba consecinte nefaste sunt vasele.

In noaptea de Anul Nou, poarta ceva rosu (aduce noroc), iar pe 1 ianuarie imbraca-te cu o haina noua, din acelasi considerent. La miezul noptii, toate usile ar trebui sa fie larg deschise, pentru a lasa anul "vechi" sa iasa.

Se spune ca spiritele malefice se tem de zgomot si de lumina puternica. De aici deriva si obiceiul de a organiza jocuri de artificii si de a face, in principiu, zgomot pe orice cale. Tot din acelasi motiv se trag clopotele cand are loc o cununie.

Nu plange pe 1 ianuarie si evita sa spargi vreun obiect.

La miezul noptii, pune-ti o dorinta. Sunt mari sanse ca ea sa se implineasca, asa incat... ai grija ce-ti doresti!

Copiii nascuti pe 1 ianuarie vor avea mare noroc in viata.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template