duminică, 22 februarie 2009

Criza financiara in Craiova

Nu stiu in restul oraselor cum se descurca... dar in Craiova cei care au un bar, o discoteca sau un restaurant nu o duc deloc rau! Asa cum declara si mediafax.ro alcoolul se vinde si in ciuda crizei:D . "Marile companii de băuturi alcoolice au raportat creşteri ale vânzărilor la sfârşitul anului trecut, în ciuda faptului că economia mondială începea să se simtă copleşită de recesiune." Oriunde m'am dus in ultima jumatate de an, vinerea, sambata sau duminica... niciunde nu mai gasesti o masa libera fara rezervare. Trebuie sa dam ocolul Craiovei de 5 ori ca sa gasim ceva. Nu stiu altii ce parere au de asta dar parca inainte de criza nu era asa aglomerat :)). Eu cred ca isi inneaca lumea amaru :D.

Dragobetele - Sarbatoarea iubirii la romani

Pe vremuri, in preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea pe 24 februarie, oamenii tineau sau faceau Dragobetele (Ziua Indragostitilor, Cap de primavara, Logodnicul Pasarilor). Probabil ca luna februarie era considerata luna de primavara, iar ziua de 24 era inceputul anului agricol (uneori ziua iesirii ursului din barlog). Este momentul in care natura se trezeste, pasarile isi cauta cuiburi, iar oamenii, in special tinerii, intra si ei in rezonanta cu ea.


Cine era Dragobetele?



Divinitate mitologica similara lui Eros sau Cupidon, Dragobete este considerat a fi fiul Dochiei, un barbat chipes si iubaret nevoie mare. Nu bland ca Sf. Valentin, ci navalnic el era la daci zeul care, ca un "nas cosmic", oficia in cer la inceputul primaverii nunta tuturor animalelor. In decursul anilor aceasta traditie s-a extins si la oameni. Astfel, de Dragobete, fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor ce se "logodesc" in acesta zi.
Motivatia preluarii obiceiului pasarilor era profunda, din moment ce pasarile erau privite ca mesagere ale zeilor, cuvantul grecesc "pasare" insemnand chiar "mesaj al cerului".
Dragobete este si un zeu al bunei dispozitii de ziua lui facandu-se petreceri (fara indecentele evenimentelor similare din zilele noastre), iar de acolo porneau de multe ori viitoarele casnicii...



Traditii de Dragobete


Inainte de vreme pretutindeni prin sate se auzea zicala: "Dragobetele saruta fetele!".

Credinta populara româneasca spune ca cei care participa la Dragobete vor fi feriti de boli tot anul. Asadar: dimineata, imbracati in cele mai bune haine, tinerii se intalneau in centrul satului sau in fata bisericii. Daca timpul era favorabil, porneau cantand in grupuri catre padure sau prin lunci in cautarea ghioceilor si a altor plante miraculoase(folosite pentru descantece de dragoste), daca vremea era urata se adunau la unii dintre ei acasa si se tineau de jocuri si de povesti.

De Dragobete se faceau logodne simbolice pentru anul urmator (uneori le urmau logodnele adevarate) sau fetele si baietii faceau fratii de sange.

In padure, in jurul focurilor aprinse, tinerii baieti si fete stateau de vorba. Fetele strangeau viorele si tamaioasa, pe care le pastrau la icoane, fiind folosite apoi în diverse farmece de dragoste. Prin unele locuri, exista obiceiul ca fetele mari sa stranga apa din omatul netopit sau de pe florile de fragi. Aceasta apa era pastrata cu mare grija pentru ca avea proprietati magice (se spunea ca e "nascuta din surasul zanelor") si putea face fetele mai frumoase si mai dragastoase. Daca nu erau omat si fragi fetele adunau apa de ploaie (pentru spalatul parului) sau de izvor atunci cand Dragobetele se tinea in luna martie.

La pranz, fetele incepeau sa coboare spre sat in fuga, in sudul Romaniei aceasta goana fiind numita "zburatorit". Fiecare baiat urmarea fata care ii placea. Daca flacaul era iute de picior si fetei ii placea respectivul urmaritor, atunci avea loc o sarutare mai indelungata in vazul tuturor. Sarutul era logodna ludica a celor doi, cel putin pentru un an de zile, de multe ori astfel de logodne veneau inaintea logodnelor adevarate.

Comunitatea este foarte interesata de ce se intampla, deoarece inca de pe acum se poate afla la ce nunti vor merge toamna. Dupa-amiaza are loc petrecerea, unde toata lumea, fie ca este membru al unui cuplu, fie ca nu, danseaza, canta, se simte bine fiindca se spunea ca tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au vazut macar o persoana de sex opus nu-si vor mai gasi pereche tot restul anului.

Femeile obisnuiau sa atinga un barbat din alt sat in ziua de Dragobete ca sa fie dragastoase tot anul si mai aveau grija sa dea mancare buna orataniilor din curte, pasarilor cerului, nici o vietate nefiind sacrificata la Dragobete. De multe ori, flacaii petreceau din plin de Dragobete si prin satele vecine, ca sa le mearga bine peste vara.

Pentru toti, sarbatoarea dragostei era socotita una de bun augur pentru treburile marunte, nu si pentru cele mari. Deoarece se credea ca Dragobetele ii va ajuta pe gospodari sa aiba un an mai imbelsugat decat ceilalti, in ziua de Dragobete oamenii nu munceau ca in zilele cu sarbatori religioase, doar isi faceau curatenie prin case. Cele care lucrau erau fetele indraznete care chiar isi doreau sa fie "pedepsite" de Dragobete. Chiar daca mai "pedepsea" femeile, se considera ca Dragobetele ocrotea si purta noroc indragostitilor, tinerilor in general, putand fi socotit un veritabil Cupidon romanesc.

Sursa: traditii.ro

Dieta care combate celulita

Celulita da batai de cap majoritatii femeilor! Pe langa faptul ca este incredibil de inestetica, este primul semnal de alarma pe care corpul ti-l da in vederea schimbarii alimentatiei si stilului de viata.

Ce este celulita? Aspectul de coaja de portocala al pielii apare, de obicei, cand nivelul hormonilor de reproducere se modifica, adica fie la pubertate, fie in timpul sarcinii, fie la menopauza, fie cand iei anticonceptionale. Trebuie specificat ca celulita nu are nici o legatura cu numarul kilogramelor, ci cu alimentatia. Proasta circulatie a limfei, datorata lipsei exercitiului fizic sau a retentiei de lichid, poate duce la acumularea de reziduuri sub piele. Acesta este si motivul pentru care multe femei, desi nu au probleme cu greutatea, au celulita. Daca te incalzeste cu ceva, inclusiv modelele sau femeile foarte slabe pot avea celulita.

In ce consta regimul contra celulitei? In primul rand, cum era de asteptat, in eliminarea grasimilor din alimentatie. Dieta anticelulitica amelioreaza sau reduce celulita, dar totusi nu te astepta la minuni pe termen scurt! Orice mananci sau bei va influenta nivelul celulitei pentru ca si aceasta are diferite etape:

1.celulita adipoasa apare in general la femeile supraponderale.
2.celulita fibroasa este atunci cand pielea are un aspect vizibil valurit.
3.celulita apoasa apare din cauza circulatiei limfatice proaste atunci cand pielea este grav lipsita de fermitate.

Daca vrei sa scapi de aspectul de coaja de portocala, trebuie sa elimini in prima faza alimentele ce contin grasimi deoarece celulita este tocmai un depozit de grasime ce apare sub forma cristalizata sub pielea de pe coapse, picioare, fese, dar si abdomen. In cazuri mai avansate, aceasta este posibil sa apara chiar si pe brate. Asa cum renunti la grasimi, trebuie sa renunti si la zahar si sare, dar si la alcool si tutun. Tutunul in special produce toxine suplimentare in organism.

Trebuie sa consumi urmatoarele alimente:

1. Fibre cat mai multe si in fiecare zi. Acestea le gasesti in fructe si legume proaspete. Multe dintre ele contin peste 80% apa, ceea ce ajuta la eliminarea toxinelor.

2.Vitamina B pe care o gasesti in urmatoarele: oua, banane, cereale integrale, unt de arahide, carne de pui, carne de vita. Aceasta vitamina ajuta la functionarea normala a glandelor sebacee si mentine umiditatea optima a pielii.

3.Vitamina C este prezenta in citrice, rosii, patrunjel, capsune si ardei gras. La ce iti serveste aceasta vitamina? Contribuie la mentinerea colagenului, substanta care ajuta la elasticitatea pielii. Din pacate, colagenul se poate pierde foarte usor prin expunerea indelungata la soare, dar si din cauza stresului. Pielea devine astfel vulnerabila la efectele nocive ale mediului inconjurator.

4.Pentru a beneficia de substante cu protectie UV, trebuie sa consumi urmatoarele alimente: morcovi, broccoli, spanac si pepene verde, precum si fructe si legume.

5.Ca sa previi imbatranirea pielii si procesul de ridare, ai nevoie de vitamina E pe care o gasesti in somon, migdale si masline. Consuma des aceste alimente, in special migdale pentru a asigura necesarul zilnic al pielii. Este suficient sa inghiti dimineata, intre mese, cateva migdale crude.
6.Nu uita de cei doi litri de apa pe care trebuie sa ii consumi zilnic in mod obligatoriu. Ai grija insa ca apa pe care o bei sa nu aiba un continut mare de sodiu deoarece acesta favorizeaza retinerea ei in organism. De asemenea, si alimentele bogate in sodiu trebuie consumate moderat.

7.Evita pe cat posibil sarea si mezelurile, consuma in schimb sparanghel, telina, dovlecel, ceapa, castravete, pepene galben sau rosu, cirese, struguri, papadie sau creson, pentru ca aceste legume si fructe contin substante naturale care intensifica eliminarea renala.

8.Proteinele sunt foarte importante pentru tonifierea muschilor si consolideaza structurile de sustinere ale tesutului conjunctiv. Cu totii stim ca acestea se gasesc in alimente ca peste, oua, lapte, lactate si carne fara grasimi.

Celulita in stadii incipiente afecteaza 90% din femeile cu varste de pana la 30 de ani. Principala cauza a aparitiei acesteia o reprezinta schimbarile hormonale care apar in organismul femeii. Pentru a o combate, trebuie sa tinem cont de anumite reguli destul de importante. O alimentatie sanatoasa si putin sport nu strica nimanui!

Sursa: flu.ro

sâmbătă, 21 februarie 2009

Carnavalul de la Rio

Si uite asa incepe Carnavalul de la Rio:D

Rio de Janeiro este un oras al contrastelor ce creeaza un fel de teama. Munti de granit abrupti, imediat langa ocean, intre intinderile de nisip auriu, case coloniale impecabile cuibarite intre zgarie-nori moderni de sticla si paduri verzi ce se revarsa pe colinele dens populate.

Este un oras cu viata trepidanta, un oras al veneratiei pentru plaja, fotbal, samba si carnaval. Si deasupra distractiei si frivolitatii se ridica simbolul mereu prezent statuia lui Isus Salvatorul.

Intre 21-24 februarie izbucneste cel mai faimos si mediatizat carnaval al planetei. In Brazilia, evenimentul este a doua manifestare populara dupa meciurile de fotbal. Exuberanta si risipa de energie a brazilienilor atrag anual sute de mii de turisti dornici sa se distreze intr-o tara pe care, o buna parte dintre ei, o plaseaza in lumea a treia. Carnavalul inseamna mai intai plajele: Copacabana, Ipanema si Leblon, locuri unde cele mai focoase femei din lume sunt sufletul in bikini al petrecerii diurne. Punctul de maxima atractie este insa Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata: mijlocul strazii trebuie lasat liber pentru defilarea elevilor celor 18 scoli de samba. Urcati in care alegorice impinse de barbatii comunitatii, dansatorii isi demonstreaza maiestria imbracati sumar sau chiar complet goi, desi nuditatea nu este oficial admisa. Ce nu se poate insa rezolva cu o pata de vopsea aplicata in locul potrivit de pe trup?

"Semba" inseamna dans din buric. Parada este completata de heterosexuali, travestiti, homosexuali sau de reginele industriei pornografice. Spiritul carioca inseamna muzica, dans si distractie in strada.


Situat in partea sud estica a Braziliei, in portul natural Guanabara (Guanabara Bay), Rio este orasul cu peste 10 milioane de locuitori inghesuiti intre mare si munte. "Cita de maraviliosa" (orasul incantator) este un melanj de cultura si oameni in diverse stadii de bogatie sau saracie. In Rio, bogatii si saracii locuiesc impreuna si zonele exclusive sunt in complet contrast si imediata apropiere cu cartierele sarace. Indiferent de trecutul lor sau de situatia economica, locuitorii din Rio, cunoscuti mai bine sub numele de Cariocas, sunt caracterizati prin pasiune si entuziasm pentru viata, si aceasta se vede cel mai bine pe perioada festivalului.


Punctul central in viata cariocas-ilor este plaja. De la apus la rasaritul soarelui si chiar pe timpul noptii, rezidentii orasului pot fi gasiti bucurandu-se de lungile intinderi de nisip cu care orasul este binecuvantat. Plaja este nu numai un loc pentru cura solara dar si o importanta locatie pentru sporturi, socializare si chiar afaceri. Este un paradis unde hainele sunt minimale si bronzul - perfect. Faimoasele plaje Copacabana si Ipanema sunt magneti pentru brazilieni si turisti laolalta.

Au fost nevoie de cinci sute de ani pentru ca Rio sa se transforme in unul dintre cele mai extraordinare orase ale lumii. Pe 1 ianurie 1502, exploratorii portughezi au navigat catre Gunabara Bay si au denumit locul Rio de Janeiro, datorita impresiei gresite ca este gura de varsare a unui enorm fluviu.

Colonia portugheza s-a bazat pe zahar si produse agricole pana in secolul 17, cand s-a descoperit aur in regiunea Gerais, Rio devenind un centru de export, control si taxare. Sclavii negri au format majoritate populatiei iar influenta culturala Africana a ramas prezenta.


Sursa: ele.ro

Martisorul, traditie si legenda

Martisorul, un obicei pagan de pe vremea dacilor si romanilor.

Descoperirile arheologice arata ca se celebra prima zi a primaverii inca de acum 8000 de ani.. Si pe vremea dacilor simbolurile primaverii erau confectionate in timpul iernii si se purtau doar dupa 1 Martie.

Martisoarele erau atunci pietricele albe si rosii insirate pe o ata,.
Alte surse arata ca martisoarele constau in monede care erau atarnate de fire subtiri de lana, negru cu alb. Tipul de moneda: aur, argint sau bronz indica statutul social. Ele erau purtate pentru a avea noroc si pentru a avea o vreme buna. Dacii credeau ca aceste amulete aduc fertilitate, frumusete si previn arsurile din cauza soarelui.

Acestea erau purtate pana cand copacii incepeau sa infloreasca si apoi erau atarnate de crengile lor.

Pe vremea romanilor Martisorul era legat de sarbatoarea inceputului de an, care la acea vreme era marcat la 1 Martie.
Cu aceasta ocazie exista obiceiul de a se darui un cadou: un fir rosu impletit cu unul alb care simbolizau, rosul dragostea, fertilitatea, iar albul puritatea. La inceput, de firul impletit era legata o floricica.

Simbolul impletirii rosu-alb se intalneste si in traditiile orientale, rosul simbolizand principiul feminin, Shakti, iar albul, masculinitatea, Shiva.

Martisorul este, insa, un simbol specific romanilor, devenit tot mai bogat in semnificatii, odata cu trecerea timpului, in ciuda faptului ca etnografii de la inceputul secolului nu ii prea dadeau sanse de supravietuire.


Traditia Martisorului la sate

Din batrani se spune ca dupa cum este vremea in prima zi a lui martie, asa va fi toata primavara, dar si vara. De aceasta zi se leaga "martisorul" - obiceiul care da numele lunii. Dupa credinta populara, cine poarta martisor va fi sanatos si va avea noroc.
Martisorul era alcatuit pe vremuri din doua fire de lana, unul alb si unul rosu sau negru, fire care simbolizau cele doua anotimpuri.

Acest snurulet era facut de femei, care il legau la gatul si la mana copiilor. Insa nu doar copiii purtau martisorul, ci si tinerii si adultii. Mai mult, snuruletul ce vestea primavara era legat si la coarnele vitelor din gospodarie sau la poarta grajdului, pentru a proteja gospodaria. In timpurile de demult, aceasta zi era inceput de an, moment in care crestea necesitatea oamenilor de a se proteja.

Ulterior, de acest snurulet rosu cu alb a fost agatata o moneda de argint sau de aur, sau chiar un medalion, indeplinind functia de talisman.

Martisorul se poarta pana in momentul in care infloresc trandafirii sau visinii. Atunci firul rosu se pune pe un trandafir sau pe o ramura a unui visin. In alte regiuni, martisorul se poarta atat cat dureaza zilele Babelor sau pana la Florii, cand se scoate si se agata de crengile unui copac. Se crede ca, daca pomul va rodi, omul va avea noroc. Atunci cand martisorul este aruncat dupa o pasare, purtatorul va fi usor precum pasarea.

Monedele desprinse de pe snurulet erau pastrate pana la Sf. Gheorghe, cand fetele isi cumparau cu ele cas proaspat si vin rosu, pentru a fi imbujorate precum vinul si albe precum casul.

Conform unei alte traditii se spune ca in ziua de 1 martie fetele trebuie sa se spele cu apa obtinuta din zapada, pentru a avea tenul curat si luminos.

In satele transilvanene martisorul se agata si la porti, ferestre, la coarnele animalelor, la toarta galetilor, pentru indepartarea deochiului, a spiritelor rele, pentru a invoca viata, puterea regeneratoare care se crede ca ar fi stimulata prin insasi "culoarea vietii".

Cei din Bihor cred ca apa de ploaie adunata la 1 Martie, ii va face mai frumosi si sanatosi daca se spala cu ea.

In Banat fetele aduna stropi de apa sau nea de pe frunzele fragilor din padure, ca sa se spele pe obraji, rostind un desc⮴ec, al "dragobetului de dragoste" care suna astfel: "Floare de fraga/Din luna lui Mart/La toata lumea sa fiu draga./Uraciunile sa le desparti"

In Dobrogea martisorul se purta pana la venirea berzelor, apoi era aruncat spre inaltul cerului ca norocul sa fie mare si inaripat.

Martisorul era un dar ce-si trimiteau romanii, unul altuia, in ziua de 1 Martie. Se constituia dintr-un banut de aur spanzurat de un gaietan de matase impletit cu fire albe si rosii, pe care persoana ce-l primea in dar il purta la gat pana cand intalnea cea dintai roza inflorita, pe crengile careia depunea apoi darul primit.
Banutul insemna imbelsugarea, firele albe si rosii ale gaietanului simbolizau fata alba precum crinul si rumena ca roza, iar ofranda facuta reginei florilor era o salutare poetica adresata primaverii.


Atestari documentare din secolul trecut

Martisorul reprezinta in fapt firul rasucit rosu alb, si nu obiectul ornamental care se leaga de acest fir, component adaugat ulterior martisorului.

Atestarile documentare din secolul trecut atribuie martisorului functia de protector impotriva deochiului. Martisorul se lega la gatul sau la mana copiilor mici, pentru a-i feri de deochi si pentru sanatate si noroc, in sensul propriu al cuvantului. Snurul impletit in alb si rosu "leaga" bolile.

Legendele Martisorului

Legenda Soarelui

Cu privire la simbolul martisorului circula si legende. Una dintre ele povesteste cum a fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate.

Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.

Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.

Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.

Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.

In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.

De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.

Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.


Legenda Primaverii

O alta legenda moldoveneasca spune ca odata intr-o lupta cu o vrajitoare de iarna care nu voia sa cedeze, frumoasa doamna Primavara si-a taiat degetul si cateva picaturi din sangele ei au cazut pe zapada care s-a topit. Mai tarziu in acest loc a crescut un ghiocel si in acest fel primavara a castigat in fata iernii.

sursa: ele.ro

Mesaje de martisor

Din departari
Din departari, pe aripi nestiute,
Purtat de-un dulce si mirific dor,
In cea mai minunata primavara
Se-ndreapta catre tine un martisor.

Cer fara nori
In prag de primavara
Soarele sa iti rasara
Cu inc-o bucurie
Ce-n suflet sa iti fie
Ca o lumina vie

Un cer albastru fara nori
In calea ta sa fie
Sa ai in fata numai flori
Succes si bucurie.

Tu esti...
Esti ghioceloul suav ce imi vesteste primavara, esti ingerul ce zilnic ma pazeste, esti tu ceea ce ma iubeste!

Iti daruiesc inima mea!
Acum, cand soarele primaverii rasare dintre nori dand aripi iubirii ce ne uneste, imi leg snurul dragostei de inimioara mea, daruindu-ti-o cu toata increderea, pentru ca stii sa o faci sa zambeasca si sa pluteasca spre neantul fericirii...

Ghiocel in sufletul tau
Primeste acest ghiocel de la cineva care vrea sa aduca primavara in sufletul tau.

La multe primaveri!
Nu conteaza cum este vremea, important este ca-n suflet sa fie PRIMAVARA! La multe primaveri!

O primavara frumoasa
Iti doresc o primavara minunata, cu multe realizari!

Primeste darul meu
De 1 martie iti daruiesc toata dragostea mea, tot ce pot sa iti ofer, inclusiv inima mea care bate pentru tine din prima zi cand te-am vazut. Primeste-le in dar...

Cu rosu si alb
Cu rosu si alb am inlantuit gingasul ghiocel. L-am parfumat cu toata dragostea mea, l-am inconjurat cu mireasma primaverii si din tot sufletul ti-l daruiesc tie, sperand ca-ti va aduce fericire.

Pentru Mama
Scumpa mea, MAMA!

Desi stiam ca primavara este un anotimp inchinat iubirii nu l-am sarbatorit niciodata ca atare. Dar primavara asta este atat de imbietoare, totul renaste si odata cu natura simt renascand si sentimentele mele pentru tine, care sunt mai puternice ca oricand. Fiecare primavara care a trecut peste noi a lasat in viata noastra un strop de viata, de vitalitate si de voie buna. Toate astea nu ar fi insemnat nimic daca nu ai fi fost alaturi de mine. Tu esti cea care mi-a transformat zilele intr-o primavara, tu esti cea care atunci cand mi-a fost rau ai fost alaturi de mine si m-ai incurajat, tu esti cea care cand mi-a fost bine m-ai incurajat sa merg spre mai bine.

M-am gandit sa-ti multumesc pentru darurile minunate pe care mi le-ai facut de-a lungul timpului si am ales aceasta comoara in care am inchis toata dragostea mea pentru tine si o raza de soare din primavara asta frumoasa.
Te iubesc, mama.

Infloreste dragostea in inimile noastre
A venit in sfarsit primavara, odata cu ea dragostea a inflorit, floarea primaverii mele e dragostea inflorita sa-mi bucure inima, sa-mi straluceasca ochii, sa-mi insenineze chipul... martisorul meu pentru cei dragi e dragostea...

Pentru o fiinta deosebita
Odata cu primavara sper ca sufletul sa-ti infloreasca ca un ghiocel... sa radieze ca un soare... sa ofere caldura si iubire.. si nu in ultimul rand sa ramana mereu tanar. Un martisor mic si dulce pentru o fiinta deosebita!

Primeste un martisor!
Priveste in jurul tau. Comunica. Zambeste. Viseaza. Primeste un Martisor!

Am vrut...
Am vrut sa-ti culeg o floare, un mic ghiocel frumos, dar pana la urma moare si cui ii e de folos?

Am vrut sa-ti culeg stelute sa-ti fac un frumos colier, dar cine nu stie oare ca-n zori stelutele pier?

Dar iti trimit o raza de soare, sa-ti prinzi in par caci tu stralucesti mai tare, decat un MARTISOR.

Inima mea
Martisorul meu este inima ta ce bate in pieptul meu... iti ofer ca martisor inima mea sa bata in pieptul tau!

Prilej de bucurie
Va fie micul martisor
Prilej de bucurie
Acum, cand florile de gheata pier
Iar primavara-nvie.

Firul
Firul rosu si cel alb
Impletit cu gingasie
Vrea sa lege si mai mult
A noastra prietenie.

Martisor doar pentru tine
Daca azi ai vrut sa-mi vorbesti si n-ai putut...
Te rog... sopteste-i lui cuvintele...
Daca ai vrut sa-mi dai o imbratisare...
Pe el sa-l strangi in brate...
Si daca azi ti-am zambit...
Zambeste-i si tu... dar da-i si-o sarutare...
Si dupa toate acestea... te mai rog...
Da-mi-l inapoi.

Privesc spre cer
Privesc spre cer...
O barza cu aripa cerul il taie
Si raza de soare o transforma-n vapaie.
Lumina divina azi cade in ploaie.
Si-un colt de cer - un martisor si doar iubire...
Atat aduce-al sau zbor si-un gand de fericire.

Simtire
Un vant isi cauta muzele,
Capacul isi mangaie frunzele,
Lumina goneste zapezile,
Culoarea imbraca livezile.
E vantul ce cauta viata,
Copac nascator de speranta,
Lumina, fior de splendoare
Se-arata... si piere-n culoare...


Sursa: felicitari.ele.ro

Urari pentru 1 martie

Priveste inapoi cu nostalgie


In acesta zi de primavara
priveste inapoi cu nostalgie
aminteste-ti iubirea de odinioara
si retraieste-o cu bucurie

azi daruieste-i o frumoasa floare
celei ce te iubeste cu ardoare
sopteste-i tandru ca te-ai intors
sa retraiti ce-a fost frumos
azi in zii de martisor sopteste-i tandru ca ti-a fost dor de ochii ei si de iubirea voastra care licare, ca o mare albastra.


Din fire de matase fine

Din fire de matase fine
Cu gand curat, cu dragoste
Ti-am impletit un martisor
Ca sa-l porti de 1 Martie!


E martisorul cel visat

De prin zapezi de neuitat,
Am aparut la usa ta,
Eu martisorul cel visat
Cel mai dorit in viata ta!…



Pe poiana amortita


Pe poiana amortita,
Soarele vaslea usor
Si din iarba vestejita
A iesit un martisor!


In acesta zi de primavara



In acesta zi de primavara
priveste inapoi cu nostalgie
aminteste-ti iubirea de odinioara
si retraieste-o cu bucurie
azi daruieste-i o frumoasa floare
celei ce te iubeste cu ardoare
sopteste-i tandru ca te-ai intors
sa retraiti ce-a fost frumos
azi in zii de martisor
sopteste-i tandru ca ti-a fost dor
de ochii ei si de iubirea voastra
care licare, ca o mare albastra.


Ghiocelul s-a ivit


Din zapada argintie
Ghiocelul s-a ivit,
Tusind, el e tare grabit
Ca are de dat de veste
Ca-ncepe un anotimp de poveste.
Trece din casa in casa,
Pune viorele in vaza,
Zambeste din zori pana seara,
Da frau liber la soare
Ca sa ne bucure iara.


Sursa: 1-martie.ro

1 martie

Evenimente


* 1562: Peste 1.000 de hughenoţi sunt masacraţi de catolici în Wassy, Franţa; începutul războaielor religioase franceze
* 1565: Oraşul Rio de Janeiro a fost fondat
* 1746: Constantin Mavrocordat, domnul Ţării Româneşti (1744-1746), clerul înalt şi boierii hotărăsc eliberarea din şerbie a rumânilor fugiţi, care se reîntorc în ţară; liberi ca persoană, ţăranii rămân totuşi dependenţi economic de boieri, fiind obligaţi să presteze boierului 12 zile de clacă, în Ţara Românească şi 24 de zile, în Moldova
* 1815: Napoleon evadează de pe insula Elba
* 1840: Adolphe Thiers devine prim ministru al Franţei
* 1867: A apărut primul număr al "Convorbirilor literare", organ de presă al "Junimii"– grupare politică şi literară condusă de Titu Maiorescu
* 1872: A fost înfiinţat primul parc naţional din lume, "Yellowstone" (SUA)
* 1896: Savantul francez Henri Becquerel descoperă radioactivitatea naturală
* 1907: Şi-a început activitatea Serviciul de urgenţă "Salvarea", din iniţiativa dr. Mina Minovici
* 1944: Are loc premiera piesei "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, la Teatrul Alhambra
* 1946: Banca Angliei este naţionalizată
* 1950: Savantul Klaus Fuchs este condamnat la 14 ani închisoare pentru spionaj în favoarea URSS
* 1954: În zona atolului Bikini în Pacific, SUA experimentează bomba cu hidrogen
* 1997: Se constituie Forţa de Reacţie Rapidă a Armatei Române, care se înscrie în procesul de modernizare a forţelor armate ale României, în concordanţă cu exigenţele integrării în structurile militare ale Alianţei Nord-Atlantice.
* 1999: România devine parte a Convenţiei de echivalare a diplomelor în domeniul învăţămîntului superior în Europa.
* 2000: Social-democrata Tarja Kaarina Halonen îşi preia funcţia de preşedinte al Republicii Finlanda, fiind prima femeie aleasă în acest post.
* 2001: Guvernul elveţian interzice utilizarea în hrana animalelor a alimentelor conţinând făină de carne şi oase.

00000000Regimul taliban din Afganistan dispune deschiderea focului şi aruncarea în aer a statuii lui Buddha de la Bamian, monument înscris pe lista UNESCO a patrimoniului universal

* 2002: Invazia Afganistanului: Începe "Operaţiunea Anaconda" în estul Afghanistanului


Naşteri


* 1445: Sandro Botticelli, pictor italian (d. 1510)
* 1547: Rudolph Goclenius, filosof german (d. 1628)
* 1788: Gheorghe Asachi, poet, prozator şi dramaturg român (d. 1869)
* 1810: Frederic Chopin, compozitor şi pianist polonez (d. 1849)
* 1812: Nicolae Kretzulescu, medic şi om politic, prim-ministru al Principatelor Unite (d. 1900)
* 1886: Oskar Kokoschka, pictor şi grafician austriac (d. 1980)
* 1894: Glenn Miller, compozitor american de jazz (d. 1944)
* 1896: Dimitri Mitropoulos, dirijor, pianist şi compozitor american de origine greacă (d. 1960)
* 1898: Constantin Daicoviciu, istoric şi arheolog, membru al Academiei Române (d. 1973)
* 1902: Virgil I. Vătăşianu, istoric de artă, laureat al Premiului "Herder" (d. 1993)
* 1909: David Niven, actor britanic (d. 1983)
* 1922: Yitzhak Rabin, prim ministru al Israelului, laureat al Premiului Nobel (d. 1995)
* 1922: Julius Kambarage Nyerere, preşedinte al Tanzaniei în perioada 1964-1985
* 1924: Elena Cernei, mezzosoprană (d. 2000)
* 1925: Solomon Marcus, matematician, unul dintre creatorii lingvisticii matematice
* 1927: Harry Belafonte, muzician şi actor american
* 1930: Alecu Ivan Ghilia, prozator, poet şi pictor
* 1931: Elisabeta Bostan, regizor de film
* 1943: Ion Dumitriu, pictor
* 1958: Traian Ungureanu, jurnlist
* 1978: Cristian Silviu Buşoi, politician român


Decese

* 1908: Vasile Păun, poet, teoretician şi critic literar (n. 1850)
* 1938: Gabriele d’Annunzio, poet, romancier şi dramaturg italian (n. 1863)
* 1958: Giacomo Balla, pictor italian (n. 1871)
* 1960: Florica Cristoforeanu, cântăreaţă de operă (n. 1886)
* 1973: Lev Arţimovici, fizician atomist remarcabil rus (n. 1909)
* 1996: Alf Lombard, lingvist suedez de origine franceză (n. 1902)


Sărbători

* Mărţişorul
* Ziua mondială a protecţiei civile
* Ziua berii în Islanda

Idei de cadouri pentru 8 Martie

Faptul ca deja am trecut de jumatatea lunii februarie poate reprezenta un motiv de ingrijorare. De ce? Pentru ca acest lucru inseamna ca ne apropiem de sarbatorile 1 si 8 Martie, cand fiecare dintre noi pregateste un cadou (simbolic sau nu) pentru reprezentantele sexului frumos.

In fapt, intreaga luna martie este dedicata femeilor, iar gesturile de afectiune zilnice sunt dublate, in aceasta perioada, de daruri mai mult sau mai putin scumpe, menite sa le arate mamelor, sotiilor, surorilor, prietenelor, colegelor de serviciu si nu numai cat de mult este apreciata prezenta lor in viata noastra.

In cazul in care te gandesti ca mai ai mult timp pana cand te vei prezenta cu darul ales in fata persoanelor dragi, ai mari sanse sa lasi goana dupa cadouri pe ultima suta de metri, cand va fi prea tarziu sa mai gasesti darul dorit. Si asta deoarece, in apropierea lunii martie, forfota este maxima in magazine si mall-uri, iar misiunea ta va fi, astfel, mult ingreunata.

Tocmai de aceea, ne-am gandit sa iti punem la dispozitie, inca de pe acum, o lista cu sugestii de cadouri. Cu siguranta, in multitudinea de idei vei putea regasi un cadou potrivit pentru mama, sotia, bunica, sora sau prietena ta.

In plus, cine a spus ca este obligatoriu sa cheltuiesti o suma exorbitanta pentru un cadou? Un dar are valoare simbolica, iar gestul emotioneaza mai mult decat pretul obiectului in sine.

Iti amintesti felicitarile si scrisorile pe care le pregateam, la scoala, pentru mamele noastre, cu ocazia zilei de 8 Martie? Oricat de desuet ar putea parea un astfel de gest acum, in era vitezei si a tehnologiei, gandeste-te cat de mult ar insemna pentru mama, sotia, bunica sau sora ta o scrisoare de multumire si apreciere pentru tot ceea ce au facut pentru tine, de-a lungul timpului.

Pune-ti imaginatia la contributie si, pornind de la sugestiile noastre, personalizeaza darul, astfel incat gestul tau sa reprezinte o bucurie pentru femeile speciale din viata ta! De asemenea, asteptam ideile tale, pentru a imbogati lista cu noi si noi sugestii de daruri!

- buchet de flori
- ghiveci cu flori
- vaza pentru flori
- scrisoare de multumire (scrisa de mana, inregistrare audio sau video. Cu siguranta, surpriza va fi extrem de placuta.)
- cina pregatita de tine si/sau intreaga familie
- intalnire surpriza cu intreaga familie (mai ales daca nu mai locuiti in acelasi oras, surpriza va fi maxima)
- tort cu mesaj personalizat (comandat si cumparat de la cofetarie sau pregatit chiar de tine)
- dulciurile preferate
- cutie cu bomboane de ciocolata
- cos cu bunatati si delicatese (cutii frumos ambalate cu prajituri, fursecuri sau bomboane)
- rezervare la restaurant, pentru o cina cu intreaga familie
- bilete la un spectacol muzical (opera, opereta, concert simfonic, concertul formatiei sau artistului preferat) sau de teatru
- week-end la munte
- excursie la munte, la mare sau in strainatate
- programare la coafor
- sedinta de tratament la un salon Spa
- sedinta de masaj de relaxare sau terapeutic
- abonament la un salon Spa sau de masaj
- abonament la o sala de fitness
- aparatura pentru exercitii fizice efectuate acasa

sursa:eva.ro

Cadouri de 8 Martie

Se apropie 8 martie cu pasi repezi si trebuie sa ne grabim sa alegem cadourile pentru cei dragi. Pana aici totul pare simplu, dar cand ajungi sa pui in practica, iti dai seama ca alegerea unui cadou este mai dificila decat credeai. Ca sa va venim in ajutor, vom da cateva exemple de cadouri in functie de personalitate.

1. Cele care au o personalitate puternica, independenta (care au mai tot ce isi doresc, ceea ce iti face alegerea cadoului sa fie mult mai grea) stiu mereu ce vor si obtin indiferent de mijloace si sunt pretentioase.

Pentru femeile care au o astfel de personalitate atunci din cadou nu trebuie sa lipseasca trandafirul rosu legat cu o funda ... iar pe langa acesta merge o bratara sau un parfum cu note puternice.

Daca vreti sa inversati rolurile, si sa ii oferiti voi barbatului din viata dvs ceva, atunci pentru un mascul cu o astfel de personalitate, o camera video i s-ar potrivi perfect, devenind regizorul propriilor filme.

2. Persoanele cu caracter vesel, foarte sociabile, tot timpul au ceva de spus, ceva de povestit, o gluma de oferit. Sunt foarte active si prietenoase.

Pentru femei cu un astfel de caracter o inimioara sau un ursulet haios de plus le va ajunge la inima; iar daca adaugati si un cosulet plin de dulciuri veti fi recompensat pe masura.

Pentru barbatii cu o astfel de personalitate este perfect un tricou cu o poza cu voi doi impreuna imprimata pe el (se poate face acest lucru dupa o poza la magazine de specialitate, doar sa va interesati si cu siguranta gasiti).

3. Persoanele care sunt timide, retrase care vorbesc doar atat cat trebuie si nimic mai mult, foarte cumpatate si foarte modeste etc.

Pentru o femeie timida este potrivit un buchet cu orhidee, plus un cadou lucrat manual, eventual de un artist plastic. Femeile cu acest caracter cauta ceva unic, special pentru ele.

Pentru barbati ideal ar fi un animalut adevarat, un catelus cu un martisor la zgarda, pe care apoi sa il ingrijiti apoi impreuna.


Sursa: egirl.ro

luni, 16 februarie 2009

Valentine's day 2009

M-am casatorit pentru o zi cu gaga meu scump si a fost super frumy ziua :X. Intai am fost la primarie unde solomon a oficiat casatoriile , apoi o plimbare cu lumuzina si seara o cina romantica la restaurant:x!












Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template